2017. december 20. - Karácsony est

kari

Ebben az évben is elérkezett a 11. évfolyam által szervezett várva várt „Karácsony est”. A karácsonyfa díszítő versenyen helyezést elérő karácsonyfákkal és égősorokkal díszített „színpadon” tizenhárom műsorszámot követően egy meglepetés karácsonyi dallal kedveskedtek a szereplők a kollégium minden lakójának.

Mikulásnap

miku


2017. december 4.-én Mikulás Napot ünnepeltünk a Kaposvári Klebelsberg Kollégiumban, amelyet idén is a DÖK, a KOR-TÁRS közösséggel a közösségért csoport szervezett.

Ady-est

adyest

2017. november 29-én kollégiumunkban tartott irodalmi estet egykori diákunk, Kurucz Ádám. A műsort Ady Endre születésének 140. évfordulója alkalmából láthatta-hallhatta kollégiumunk diáksága, melyben a költő ismert és kevésbé ismert verseiből és prózájából hangzottak el részletek.

Műfordítási verseny

Eredményt hirdettünk az angol és német műfordítási verseny résztvevői között.
A programban több, mint 40 diák vett részt, akadtak, akik mindkét nyelvből megmérettették magukat.

Gratulálunk díjazottaknak:

1

 

Löwenzahn országos német nyelvi verseny

Jakab Krisztina és Miseta Dorottya (10. évfolyamos) tanulókkal részt vettünk a Löwenzahn országos német nyelvi versenyen.
Kategóriájukban (B1) 10-12. évfolyamosok versenyeztek egymással. Diákjaink a második fordulóig jutottak. Mivel az első helyen holtverseny alakult ki, számukra harmadik fordulót hirdettek meg a szervezők.
Az első két forduló összesített pontszáma alapján Jakab Krisztina a 8. (második legmagasabb pontszám), Miseta Dorottya a 19. helyen végzett.  
Gratulálunk az eredményes munkához!

Ady évforduló 2017

„Akarom, mert ez bús merészség,
Akarom, mert világ csodája:
Valaki az Értől indul el
S befut a szent, nagy Oceánba.”

/Ady Endre/

Sok szeretettel meghívunk minden érdeklődőt
2017. november 29-én,
szerdán 17.30 órára
Kurucz Ádám

Ady-estjére

Klebi Vetélkedő 2017

kv2017


2017. november 21-én megszerveztük a 9. évfolyamos csoportok számára a névadónk életéről és munkásságáról szóló vetélkedőt. Idén 6 csapat indult a megmérettetésen, ahol írásban és szóban is be kellett számolniuk Klebelsberg életművéről. A zsűri elnöke idén is Dr. Sipos Csaba helytörténész volt.

Az első három helyezett csapat a következő volt: