Meghívó

 

„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”

                                   (Kodály Zoltán)

 

Sok szeretettel meghívunk mindenkit

Fordítóverseny

Idén decemberben is megrendeztük a kollégiumban angol és német nyelvből a helyi fordítóversenyt.

1

Mind a két nyelvből szép számban jelentkeztek a diákok, akik három nehézségi szinten mérhették össze tudásukat. December 19-én, az 

Mikulás Vetélkedő

1

2018. december 3-án került megrendezésre kollégiumunkban a Mikulás-nap, melyet idén is a DÖK és a KOR-TÁRS közösséggel a közösségért csapat szervezett. A napot reggel fél 8-kor palacsintasütéssel, illetve sportszeletkészítéssel kezdtük Kriszti nénivel és Balu bával. Mindez délután fél háromig tartott.

Klebelsberg Vetélkedő

2018. november 20-án a 9. évfolyamosok számára megrendeztük a névadónk életéről és munkásságáról szóló vetélkedőt. A csapatok írásbeli és szóbeli feladatok során mérték össze tudásukat. A négy csapat teljesítményét a zsűri, Dr. Sipos Csaba és  Haászné Atáti Andrea értékelte. Szoros küzdelem során megszületett a végeredmény.

„Debrecenbe kéne menni…”

1Az idei évben is megrendezésre került 2018. november 16. és 17. között Debrecenben a „Szülőföldem szép határa…” című honismereti diákkonferencia az AJTP előkészítő évet elvégzett diákok számára. Az idei évben három tanulónk képviselte a kollégiumunkat ezen a konferencián. A pénteki napon terepgyakorlaton vettünk részt, szombaton pedig az előadások következtek.

Meghívó - Arany János Tehetséggondozó Program nyílt napjára

Közeleg az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezés határideje (2018. december 11. napja). Bizonyára már sok információval rendelkeznek az érdeklődők a programról. Tapasztalataink szerint azonban még sokan nem ismerték meg a kollégiumi körülményeket és lehetőségeket, illetve vannak tisztázandó kérdéseik, amelyeket szeretnének pontosítani. Mindezek miatt szeretnénk egy kollégiumi nyílt nappal is segíteni a jó döntések meghozatalát.

 

Magyar Nyelv Napja

2018. november 13-án vetélkedővel emlékeztünk meg a magyar nyelv napjáról. 17 három fős csapat indult a vetélkedőn, ahol játékos formában mérhették össze tudásukat a diákok. A feladatok között volt szóegyenlet, betűpiramis, anagramma is. A vetélkedő végén minden résztvevő emléklapot és csokoládét, a helyezettek oklevelet és csokoládét kaptak.